رقابت میان طب سنتی و طب مدرن برای خنثی کردن بمب کرونا ویروس
به گزارش بی نهایت اس ام اس، در شرایط کنونی طب سنتی و طب مدرن درحال رقابت برای درمان کرونا هستند و همه منتظرند تا راه نجاتی برای مهار کرونا ویروس پیدا گردد.
گروه اجتماعی خبرگزاری خبرنگاران- امیرمحمدزندی؛ بیشتر از 40 روز است که ویروس کرونا در ایران شیوع پیدا نموده است و به صورت چشمگیری در کشور گسترش یافته است، بنابراین بسیاری از اقشار جامعه برای ریشه کنی و مقابله با این بحران دست به کار شدند و بیشتر مردم به دنبال راهکاری هستند تا از شر این بیماری خلاص شوند،یکی از روش هایی که درایران بسیار مرسوم بوده و رواج دارد استفاده از طب کهن یا سنتی ایرانی است.
طب سنتی چیست؟
به طور خلاصهطب سنتی علمی است با قدمت بیش از هزار سال و میراثی گرانقدر مبتنی بر شواهد و محصول کار علمی و تحقیق هزاران دانشمند و پزشک عظیم از جمله ابوعلی سینا، رازی ، عقیله خراسانی، حکیم محمد اعظم خان و … که در طول قرون و اعصار در مجموعه هایی کوچک و عظیم گردآوری شده است. کتاب های طب سنتی افرادی چون زکریای رازی و مخصوصا ابن سینا شهرت زیادی دارد تا جایی که قریب به 500 سال در دانشکده های اروپایی و آسیایی توسط اساتید تدریس شده است.
علیرغم پیشرفت های روز افزون طب مدرن با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی و هزینه های بالای درمان های نوین و از سوی دیگر تاثیرات به اثبات رسیده روش ها و دستورالعمل های مورد استفاده در طب سنتی استفاده بسیاری از مردم برای درمان بیماری های خود تمایل به استفاده از طب سنتی دارند. با توجه به خواص درمانی به اثبات رسیده گیاهان و دستورالعمل های طب سنتی، در سال های اخیر دوره های آموزشی طب سنتی به صورت آکادمیک در مراکز دانشگاهی و آموزشی معتبر ارائه می گردد.
چالش طب سنتی و وزارت بهداشت برسر کرونا
اما سوال اینجاست وزارت بهداشت عملکرد طب سنتی را در برابر ویروس کرونا چقدر تاثیرگذار می بیند؟
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری خبرنگاران درباره ادعای درمان کرونا با طب سنتی اظهار کرد: متاسفانه در چند روز گذشته داعیه هایی در این حوزه ادعاهایی را مطرح می کردند که در هیچ مطالعه آکادمیک سودمندی آنها گزارش نشده است؛ همچنین بعضی در طب مدرن هم به این فضا پیوستند تا فضای مجازی را برای ترویج یا تبلیغ وادعای اثربخشی دارو آماده نمایند که اقدام ناپسندی بود و امیدواریم اصلاح گردد.
جهانپور ادامه داد: طب سنتی، طب ایرانی، طب هندی و مدرن قبل از کارآزمایی و مطالعه و سودمندی در ارتقا کیفیت زندگی بیمار و افزایش طول عمر بیماران ثابت نشده باشد قابل استفاده و تجویز نیست، چرا که طب علم بر اساس کارآزمایی و شواهد است و طب ایرانی اگر در کنار طب مدرن پیشنهادی دارند در کارآزمایی بالینی سودمندی آن را ثابت نمایند و بعد از تایید این روش ها قابل تجویز خواهد بود؛ لذا طب سنتی در حوزه درمان کرونا هیچگونه تاثیری ندارد.
طب سنتی برای کرونا درمان دارد
از سوی دیگر متخصصان طب سنتی معتقد هستند که می توانند در حوزه درمان بیماری کرونا تاثیر خوبی داشته باشند، قدیر محمدی متخصص طب سنتی در تبادل نظر با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری خبرنگاران در این مورد گفت: بسیار متاسفم که سخنگوی وزارت بهداشت چنین برداشتی از طب سنتی دارند؛ زیرا کاملا تعیین است که کشور چین توانسته است توسط طب سنتی این ویروس را مهار کند.
وی اضافه کرد: چینی ها بازها در مقالات علمی اعلام کردند که 80 تا 90 درصد از راه های درمانی این کشور در مهار ویروس کرونا بر اساس طب سنتی انجام شده است و این موضوع برپایه یافته های علمی است.
متخصص طب سنتی بیان نمود : کسی که در خصوص طب سنتی صحبت می نماید باید الفبا این طب را بداند، طب سنتی بر اساس یک پایه اصولی نوشته شده است و قواعد تعیینی دارد و این قواعد در طب غرب و مدرن بسیار متفاوت است.
وی بیان نمود: بیماری کویید-19 یک پروتکل درمانی و پیشگیری تعیینی دارد که در طب سنتی نیز متخصصان این حوزه مقالات زیادی در خصوص بیماری کویید-19 نوشتند که در سطح بین المللی ثبت شده است؛ همچنین در حال حاضر نزدیک به 50 نفر از بیماران مبتلا به کرونا را در شهر تبریز درمان کردیم و نزدیک 2 هزار نفر دیگر نیز تحت درمان قرار دارند.
دیدگاه سازمان بهداشت جهانی در این زمینه
طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی WHO طب سنتی مجموعه ای است از دانسته ها، مهارت ها و اعمال که بر پایه نظریه ها، باورها و تجربه های بومی فرهنگ های مختلف است، خواه قابل توضیح باشد یا نباشد، که در بهداشت و نیز پیشگیری، تشخیص، بهبود و مداوای بیماری های جسمی و ذهنی مورد استفاده قرار می گرفتند. در مقابل طب سنتی نیز طب علمی واقع شده است.همچنین در بعضی از کشورهای آسیایی و آفریقایی، تا 80 درصد از مردم نیازهای اولیه بهداشتی خود را به وسیله طب سنتی رفع می نمایند. بعضی از انواع طب سنتی مورد استفاده در سراسر جهان عبارتند از: طب سنتی چینی، طب سنتی کره ای، طب سنتی آفریقایی، طب ایران باستان، طب سنتی ایرانی، طب اسلامی، آیورودا و طب سنتی اروپایی که هنوز در بسیاری از کشور های جهان مورد استفاده قرار می گیرد.
تاثیرات داروها باید اثبات گردد
سازمان جهانی بهداشت در خصوص طب سنتی خاطر نشان می نماید که استفاده نادرست از داروها و روش های سنتی می تواند اثرات منفی یا خطرناکی داشته باشد و تحقیقات بعدی ضروری است تا اثربخشی و ایمنی داروها و روش های مورد استفاده در بعضی از طب های سنتی تأیید گردد در خصوص درمان ویروس کرونا نیز این موضوع صدق می نماید.
اصول 6گانه راه چاره پیشگیری از کرونا
توصیه متخصصان طب سنتی برای مقابله با ویروس کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن است؛ آنها بر این باورند که با رعایت اصول 6 گانه طب سنتی، بدن در بهترین حالت خود قرار می گیرد و در مقابل امراض مقاوم تر می گردد. اصول 6 گانه سلامت در طب سنتی شامل هوا، نوشیدنی و خوراکی ها، خواب و بیداری، حالت های روحی افراد، حرکت و سکون، دفع مواد غیرضروری و نگه داشتن مواد ضروری؛ برای طب سنتی از ارزش بسیار بالایی برخوردار است و به عبارت دیگر اصول 6 گانه سلامت پایه های طب سنتی هستند.
رقابت برای نجات جهان
امروز طب سنتی و طب مدرن درحال رقابت برای درمان کرونا هستند و همه منتظرند تا راه نجاتی برای مهار کرونا ویروس پیدا گردد باید منتظر ماند و دید در آینده در زمینه علم پزشکی چه اتفاقی رخ می دهد.
انتهای پیغام/4076/
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا