خواص و مضرات زرده تخم مرغ چیست؟

به گزارش بی نهایت اس ام اس، خواص و مضرات زرده تخم مرغ هموراه مورد بحث مردم ومتخصصان تغذیه بوده است. امروزه متخصصان تغذیه معتقدند، مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ در افراد سالم مجاز است و به فعالیت بهتر مغز و پیشگیری از بیماری ها یاری می نماید.

خواص و مضرات زرده تخم مرغ چیست؟

زرده تخم مرغ از آن دسته غذا هایی است که خوردن آن همیشه موافقان و مخالفان زیادی داشته است. از طرفی بالا بودن اندازه کلسترول موجود در زرده تخم مرغ و از طرف دیگر داشتن تمامی مواد مغذی برای بدن، مصرف نمایندگان این ماده غذایی را بر سر دوراهی گذاشته است. با خبرنگاران همراه باشید تا شما را با مضرات و خواص زرده تخم مرغ آشنا کنیم.

خواص زرده تخم مرغ

فراوری گلبول های قرمز و پیشگیری از کم خونی

زرده تخم مرغ خون ساز است و خوردن آن برای پیشگیری و درمان کم خونی مفید است. اندازه آهن موجود در تخم مرغ حدود0.92 میلی گرم و عمدتاً در زرده آن وجود دارد، علاوه بر این آهن موجود در زرده تخم مرغ به طور کامل جذب بدن می گردد.

استحکام عضلات و استخوان ها

زرده تخم مرغ یک ماده غذایی مفید برای تامین پروتئین مورد احتیاج بدن انسان است و افزایش ماهیچه و استحکام آن یاری می نماید. بعلاوه به علت فسفر و کلسیم موجود در آن، برای تقویت استخوان ها مفید است. زرده تخم مرغ به طور موثری از تحلیل توده عضلانی در طول سالخوردگی جلوگیری و آن را کاهش می دهد و در هنگام کاهش وزن هم بافت عضلانی را حفظ می نماید.

پیشگیری از سرطان

سلنیوم و سایر ویتامین های موجود در زرده تخم مرغ جزو مواد آنتی اکسیدان هستند که از انهدام بافت های بدن جلوگیری نموده به پیشگیری از سرطان و درمان بیماری های مزمن یاری می نماید. بعلاوه زرده تخم مرغ به علت دارا بودن لوتئین و گزانتین در پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش، کولون و ریه موثر است.

سلامت مو

زرده تخم مرغ حاوی ویتامین های غنی است که می تواند مو را در مقابل آسیب بیشتر مقاوم سازد. بعلاوه زرده تخم مرغ فواید بسیاری برای مرطوب کردن مو های خشک داشته و استفاده از آن به اسم ماسک مو، یک ماده مغذی برای انواع مو است.

سلامت پوست

مواد مغذی موجود در زرده تخم مرغ برای تغذیه، لطافت و رطوبت پوست بسیار مفید است. استفاده از ماسک زرده تخم مرغ و عسل برای برطرف و درمان بسیاری از مسائل پوستی از جمله جوش و آکنه، تیرگی، خشکی و… مفید است و می تواند یک درمان سالم و خانگی برای پوست باشد و به جوانسازی و برطرف چین و چروک یاری کند.

پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی

تحقیقات تازه نشان داده است، خوردن زرده تخم مرغ ارتباطی با افزایش کلسترول خون و در نتیجه ارتباطی با اندازه بروز بیماری های قلبی نداشته، حتی به پیشگیری از این بیماری ها یاری می نماید. در بیشتر افراد به غیر از کسانی که به علت مسائل ژنتیکی دچار کلسترول بالا هستند، مصرف تخم مرغ به افزایش کلسترول خوب یاری می نماید.

تکامل سلول های مغز جنین و تقویت فکر

کولین تخم مرغ در داخل زرده آن بصورت ماده ای بنام لیسیتین یافت می گردد. 2 عدد تخم مرغ با تأمین حداقل 250 میلی گرم کولین حدود 50 درصد احتیاج روزانه یک خانم باردار و شیرده را تأمین می نماید. این ماده در تکامل مغز جنین بسیار موثر است. بعلاوه زرده تخم مرغ در پیشگیری از بیماری آلزایمر و اسکیزوفرنی مفید است.

سلامت چشم

زرده تخم مرغ غنی ترین و مهم ترین منبع تأمین لوتئین و گزانتین مورد احتیاج بدن است. این مواد به ویژه برای سلامت چشم ضروری هستند و باعث حفاظت سلول های چشم از آسیب های مختلف بویژه دژنراسیون و تخریب سلول های ماکولا می گردد.

مضرات زرده تخم مرغ

1. مصرف زیاد زرده تخم مرغ، مضر بوده به کلیه ها و کبد آسیب وارد می نماید.

2. زیاده روی در مصرف زرده تخم مرغ، به افراد دارای کلسترول خون بالا به علت بیماری ژنتیکی توصیه نمی گردد.

3. در بعضی افراد حساسیت به تخم مرغ وجود دارد که این افراد ضروری است از تخم سایر پرندگان استفاده نمایند.

به طور کلی مصرف تخم مرغ می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد، اما کارشناسان توصیه می نمایند در مصرف تخم مرغ اعتدال را رعایت کنید. آخرین توصیه های تغذیه مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ در افراد سالم و 3 عدد تخم مرغ در هفته را برای بیماران مستعد مسائل قلبی مجاز دانسته است.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 4 شهریور 1400 بروزرسانی: 4 شهریور 1400 گردآورنده: infsms.ir شناسه مطلب: 1157

به "خواص و مضرات زرده تخم مرغ چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص و مضرات زرده تخم مرغ چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید