وقتی زمین با مرگ خورشید فرو می پاشد
به گزارش بی نهایت اس ام اس، وقتی خورشید سوخت هسته ای خود را از دست بدهد، توده ای سفید از آن به جا خواهد ماند. اما پیش از نابودی زمین را نیز به درون خود خواهد بلعید.
مرگ خورشید یک رویداد طبیعی است که در آینده ای دور رخ خواهد داد. تخمین زده می گردد که در حدود 5 میلیارد سال آینده خورشید خاموش گردد. خورشید یک ستاره اصلی است و مانند همه ستارگان، طول عمر محدودی دارد. با ما در مجله اینترنتی خبرنگاران همراه باشید.
مرگ خورشید به چه دلیلی اتفاق می افتد؟
مرگ خورشید در نتیجه تمام شدن سوخت هسته ای آن خواهد بود. در حال حاضر، خورشید به وسیله فرآیندی به نام هم جوشی هسته ای، هیدروژن را در هسته خود به هلیوم تبدیل می نماید. با مصرف سوخت هیدروژن، هسته خورشید منقبض شده و گرم می گردد و باعث می گردد که لایه های بیرونی خورشید منبسط شده و خورشید به یک غول قرمز رنگ تبدیل گردد.
در طی این مرحله، خورشید سیارات درونی منظومه شمسی از جمله زمین را می بلعد و لایه های بیرونی آن در فضا متلاشی می گردد. آنچه پس از این رویداد انفجاری باقی می ماند، هسته ای متراکم و داغ به نام کوتوله سفید است. کوتوله سفید به تدریج در طی تریلیون ها سال سرد می گردد و به یک کوتوله سیاه تبدیل می گردد که بقایای سرد و مرده یک ستاره است.
توجه به این نکته مهم است که مرگ خورشید بخشی طبیعی از چرخه زندگی ستارگان است و در سایر ستارگان در سراسر دنیا مشاهده شده است. در حالی که مرگ خورشید عواقب قابل توجهی برای منظومه شمسی ما خواهد داشت، فرآیندی است که در یک مقیاس زمانی بسیار زیاد آشکار می گردد و تاثیر آن بر زندگی انسان در حال حاضر نگران کننده نیست.
مراحل مرگ خورشید
این نابودی برای خورشید در سه مرحله اتفاق می افتد که مختصری از این مراحل را در ادامه خواهیم دید.
1. فاز غول سرخ
همانطور که خورشید سوخت هیدروژن خود را تمام می نماید و آغاز به هم جوشی هلیوم می نماید، وارد فاز غول سرخ می گردد. در طی این مرحله، لایه های بیرونی خورشید منبسط شده و باعث افزایش مقدار خورشید می شوند. در این مرحله خورشید بسیار درخشان تر از قبل می گردد. این انبساط باعث می گردد که خورشید عطارد، زهره و احتمالأ زمین را ببلعد.
2. سحابی سیاره ای
پس از مرحله غول سرخ، لایه های بیرونی خورشید متلاشی شده و پوسته درخشانی از گاز و غبار را تشکیل می دهند که به عنوان سحابی سیاره ای شناخته می گردد. سحابی سپس کاملأ پراکنده شده و هسته خورشید را بر جا می گذارد.
3. کوتوله سفید
هسته آشکار خورشید که به کوتوله سفید معروف است، در حال حاضر بسیار داغ و متراکم است اما به تدریج طی میلیاردها سال سرد می گردد و نور و گرمای کمتر و کمتری ساطع می نماید. کوتوله های سفید بقایای پایدار ستارگانی هستند که سوخت هسته ای خود را تمام نموده اند.
4. کوتوله سیاه
در تئوری، یک کوتوله سفید در نهایت به طور کامل حرارت را از دست داده و اصطلاحا به کوتوله سیاه تبدیل می گردد. کوتوله سیاه یک جسم سرد و تاریک است که دیگر هیچ نور یا گرمایی از خود ساطع نمی نماید و با آن عمر خورشید به انتها می رسد. با این حال، این فرآیند بسیار طولانی تر از سن کنونی دنیا است.
توجه به این نکته مهم است که درک ما از تکامل ستارگان و مرگ ستارگان با مطالعه و مشاهده سایر ستارگان دنیا به وسیله دانشمندان همچنان در حال تکامل است. مرگ خورشید پیامدهای مهمی برای آینده منظومه شمسی خواهد داشت. با این حال، این رویدادها در طی میلیاردها سال آشکار خواهند شد و جزئیات دقیق آن هنوز معین نیست.
پیشنهاد مطالعه: اجداد ما چطور با اضطراب خود روبرو می شدند؟ را بخوانید.منبع: پیام دلتا