بازسازی رایحه قاره سبز در قرن شانزدهم!

به گزارش بی نهایت اس ام اس، به لطف پژوهش ها و فناوری های یک قرن اخیر، اکنون می توان موزه هایی از اشیای عتیقه، کتاب های خطی باستانی، موسیقی های کلاسیک و حتی فیلم و عکس های بازسازی شده از عصرهای مختلف تاریخی به دست آورد. اما ممکن است بالاخره یکی از بن بست های علمی برطرف شده و بتوان به عنوان پیش زمینه ای برای رسیدن به فیلمی که از حس بویایی مخاطب هم استفاده کند، موزه ای برای بو و رایحه داشت؟

بازسازی رایحه قاره سبز در قرن شانزدهم!

جهت دریافت خدمات بازسازی ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. از طراحی پلن بازسازی تا اجرای جز به جز بازسازی منزل، ویلا و ساختمان اداری تخصص ماست.

این سوالی است که دانشمندان و تاریخ دانان به دنبال یافتن جوابش هستند. طی 3 سال آینده، پروژه ای 4.8 میلیون دلاری از هوش مصنوعی به دنبال یافتن و بازسازی بو و رایحه هایی خواهد بود که اروپاییان قرن 16 تا 20 میلادی با آنها آشنا بودند.

به گزارش خبرنگاران به نقل از آی تی ایران، این پروژه که اودروپا (ترکیب واژه های بو و اروپا) نام گذاری شده است از ابتدای ژانویه 2021، جستجوی ماشینی متون تاریخی 7 زبان مختلف را شروع خواهد نمود. هدف از آنالیز این نوشته ها و متون تاریخی، یافتن توصیف نویسنده ها از فضای قابل استشمام اروپا در 5 قرن گذشته است.

دکتر ویلیام تاله، استاد دانشگاه انجلیا راسکین کمبریج یکی از اعضای تیم اودوروپا است و پیش از این کتابی با عنوان بو در انگلیس قرن هجدهم (Smell in Eighteenth-Century England) نگاشته است. تاله در مصاحبه با گاردین گفته است: اگر به جستجو در متون چاپی اروپای قرن پانزدهم به بعد بپردازید، با توصیف بوهای مختلفی از بوهای مذهبی (مانند بوی بخور و عود در کلیساها) تا بوی مزارع تنباکو روبرو خواهید شد.

طی 3 سال آینده، با جستجوی در متون چاپ شده اروپا، چنین اطلاعاتی استخراج خواهد شد تا در ساخت دایره المعارفی از بوها و رایحه های این قاره استفاده گردد. در صورت موفقیت این پروژه، می توان مکان های مختلف اروپا را با بو و احساسات مرتبط شان شناخت.

تاله در ادامه گفتگوهایش با گاردین بیان نموده است: این پروژه همچنین شامل آنالیز حس بویایی اروپایی های گذشته و رایحه های عادی برای آنها است. به عنوان مثال، کاربرد بعضی گیاهان دارویی مانند رزماری در مقابله با طاعون باعث شده بود که رایحه آن برای اروپاییان عادی باشد. همچنین در قرن های 18 و 19 میلادی از نمک های استشمامی به عنوان درمان غش و ضعف استفاده می شد.

در بازسازی بو و رایحه های اروپای قدیم از کنکاش متون و تصاویر بازمانده استفاده خواهد شد. نتایج این پژوهش به شکل دایره المعارفی از میراث استشمامی ثبت خواهد شد تا نسل های آینده بتوانند علاوه بر درک بصری و شنوایی از شرایط زندگی نیاکان خود، درکی بویایی هم با آنها برقرار نمایند.

به گفته تاله، یکی از دستاوردهای پروژه اودروپا، نشان دادن تغییر بوها در گذر زمان است. به عنوان مثال، تنباکو را در نظر بگیرید. تنباکو به عنوان محصولی جدید در قرن 16 میلادی وارد اروپا شد و بوی آن برای بسیاری از ساکنان این قاره غریبه بود. اما همین محصول به سرعت بومی شد و با کشت گسترده آن، تبدیل به بخشی از بوهای عادی برای اروپاییان شد. این فرایند تا جایی ادامه یافت که اروپایی هایی قرن 18 به وفور از تنباکو در تئاترها استفاده می کردند. با این حال، امروزه و در پی ممنوع شدن استعمال دخانیات در اماکن عمومی، کشت تنباکو در اروپا هم کاهش یافته و به تدریج از رایحه های آشنای مردم دور می گردد.

بازسازی بو و رایحه های تاریخی قرار است که به عنوان مکملی برای موزه ها استفاده گردد. به عنوان مثال، در محل نمایش نمونه ای از کلیسای قرون وسطا، انواع اسفند و عودهای مرتبط با تاریخ آنها هم سوزانده می شوند. چنین رویکردی در موزه ها پیش از این در مرکز یورویک وایکینگ شهر یورک در بریتانیا به کار گرفته شده بود و بوی تعفن قرن 10 میلادی اروپا بازسازی شده بود. بازدیدنمایندگان از این موزه، عنوان نموده بودند که چنین اقدامی بر افزایش غنای بازدید آنها اثر داشته است.

تاله در این باره شرح داده است: در مرکز یورویک وایکینگ، اغلب بر تعفن و بوهایی مانند توالت و چوب سوخته تمرکز شده بود. این بار قرار است درکی جامع تر از بو و رایحه های تاریخی ایجاد گردد و مولفه های عطرآگین در کنار مولفه های متعفن قرار گیرند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 5 آذر 1399 بروزرسانی: 29 شهریور 1400 گردآورنده: infsms.ir شناسه مطلب: 665

به "بازسازی رایحه قاره سبز در قرن شانزدهم!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازسازی رایحه قاره سبز در قرن شانزدهم!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید