خبرنگاران مراقب باشید دیسانیا سراغتان نیاید

به گزارش بی نهایت اس ام اس، رشت - خبرنگاران- پژوهشگر ، مشاور و مددکار اجتماعی گیلان نسبت به ابتلای افراد به نوعی از افسردگی موسوم به دیسانیا در روزهای خود قرنطینگی هشدار داد.

خبرنگاران مراقب باشید دیسانیا سراغتان نیاید

امین حق ره روز جمعه در مصاحبه با خبرنگار خبرنگاران گفت : این روزها اگر قرار بر در امان ماندن از آسیبِ کرونا باشد در خانه نشستن خردمندانه ترین کار است، اما این درجانشینی و گوشه گیری خودش می تواند آسیبهایی جدی به همراه داشته باشد که دیسانیا Dysania یا کلینومانیا فقط یکی از آن هاست. آسیبی که اکنون روح ما را نشانه گرفته است!

وی با اشاره به این که دیسانیا سندرم نویابی است اذعان داشت: روانشناسها هنوز خیلی بر جزئیات این سندورم تسلط ندارند چون مرز مشترک زیادی با افسردگی های معمول یا تنبلی های دوره ای یا حتی احوالات پرنوسان روزانه شخصی دارد.

وی در خصوص نشانه های این بیماری شرح داد: اگر دیدید از پس روزهای درخانه ماندن، میل مدام به خوابیدن دارید، یا خاطر رختخواب تان را از همه چیز زندگی تان بیشتر می خواهید، یا وقتی از رخت خواب تان دورید دلشوره دارید، و هیچ کاری بیشتر از خوابیدن آرام تان نمی کند، حسابی از خودتان مراقبت کنید.

این کارشناس مددکاری اظهار داشت: این علایم می تواند آغاز آن شکل از افسردگی باشد که روح شما را با سندرم دیسانیا یا کلینومانیا پیوند می دهد.

حق ره در خصوص اثرات این بیماری گفت: دیسانیا کاری می کند که از این پس طلوع کمتر صبحی را تجربه کنید. شرایط به گونه ای پیش می رود که، حتی وقتی کرونا گورش را گم کرد و به خاطره ها پیوست و شهر آزاد شد، شما بی خبر از همه جا، دنباله خواب تان را می بینید...

وی اظهار داشت : این در شرایط عادی، با توجه به سرعت بالای زندگی و مشغله های انسان معاصر، خیلی برای نوع بشر نباید نگران کننده می بود اما این شرایطی که حالا پس از بروز کرونا شکل گرفته و در حدود 100 سال اخیر اگر بی سابقه نباشد کم سابقه است، نگران کننده به نظر می رسد.

این پژوهشگر متذکر شد: نکته دیگر این است که با توجه به زندگی آپارتمانی و محدودیتهای موجود در محیط های زندگی امروزی به نسبت زندگی در خانه های فراخ حیاط دار سنتی در گذشته، همچنین تعدد زندگی های تک نفره، یا خانواده های کم جمعیت در شرایط فعلی که امکان تعاملات انسانی در آن کم است، با طولانی شدن ایام درخانه ماندن یا خودقرنطینه گی، خطر ابتلا به این سندرم یا اشکالی از افسردگی ها بیشتر هم می شود.

برای دور ماندن از دیسانیا چه کنیم

این مشاور و مددکار اجتماعی تاکید کرد: برای پیشگیری از این بیماری حتما در روزهای در خانه ماندن ساعت خواب تان را تنظیم کنید. این طور نباشد که چون کار و کاسبی و درس و دانشگاه تعطیل است هروقت خوابیدیم، خوابیدیم.

وی دیگر راهکارهای دوری از این مشکل را فرار از خمودگی و سکون با انجام اقداماتی همچون ورزش و نرمش،کتاب خواندن، آموختن زبان جدید، آموختن یا نواختن ساز، گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم و سریال و گفت و گو در خصوص آن، خاطره نویسی یا تجربه نوشتن شعر و داستان، ساخت کاردستی ، پرورش گل و گیاه، درصورت داشتن فرزند؛ طراحی برنامه برای بازی با او یا آموزش، آشپزی، معاشرت مستمر تلفنی و تصویری با عزیزان و خلاصه هرکاری که می تواند از خوابیدن زیاد (به نسبت سن بیشتر از6 تا 9 ساعت در شبانه روز) جلوگیری کند، بیان نمود.

حق ره اظهار داشت: اگر پیشگیری نکردید و مبتلا شدید در اولین فرصت پس از عادی شدن شرایط، خود را به یک متخصص معرفی کنید .

وی همچنین در خصوص شرایط اندوهبار خانواده های متوفیان در بحران کرونا گفت : در همه جای کشور بازمانده های درگذشته گان و همچنین بیمارهای مبتلا سخت ترین آسیب ها را دیدند و می بینند و نیاز به کار همدلانه حساب شده روانشناختی دارند.

این مددکار اجتماعی گفت: متاسفانه مدیران بهزیستی، انجمن های روانشناسی و مددکاری، و مراکز مشاوره و کلینیکها که باید در این ایام بحران، پای کار باشند جایشان خالی است و حضور اثرگذاری از ایشان دیده نمی شود. والبته باید همین حالا و پس از بحران، از آنان در خصوص نحوه فعالیتشان در زمینه کاهش آسیبها گزارش عملکرد خواست.

منبع: ایرنا
انتشار: 19 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: infsms.ir شناسه مطلب: 286

به "خبرنگاران مراقب باشید دیسانیا سراغتان نیاید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران مراقب باشید دیسانیا سراغتان نیاید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید