مسکن در پرند و پردیس چقدر گران شده است؟

به گزارش بی نهایت اس ام اس، به گزارش خبرنگاران، تغییرات 8 ساله قیمت مسکن در تهران و حومه دارای دو مقطع زمانی معنادار برای خریداران است. آنالیز ها درباره سرعت رشد قیمت آپارتمان در پایتخت و دو شهر جدید اطراف یعنی پرند و پردیس (که این روزها مورد توجه متقاضیان ملکی است) نشان می دهد در فاصله سال 91 تا ابتدای 97، سرعت رشد قیمت ملک در تهران بیشتر از شهرهای حاشیه ای بود؛ اما اکنون تورم ملکی حاشیه از متن سبقت گرفته است. این اتفاق دو پیغام دارد. شتاب قیمت ها در سه شهر محاسبه شده است.

مسکن در پرند و پردیس چقدر گران شده است؟

جهت دریافت خدمات آلاچیق مدرن فلزی با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات طراحی و اجرای آلاچیق های مختلف را به ما بسپارید.

آنالیز بازدهی هشت ساله بازار مسکن پایتخت و دو شهر جدید واقع در حومه نشان می دهد این دو، گزینه جایگزین مناسبی برای خرید ملک در تهران به شمار می آیند.

دو شهر جدید پرند و پردیس یکی واقع در جنوب غربی و دیگری واقع در شمال شرقی پایتخت که بر اساس برنامه ریزی های دهه 70 قرار بود محل جذب جمعیت سرریز تهران باشند، اکنون به کانون خریدهای اجباری تقاضای مصرفی مسکن و نیز کانون خریدهای سرمایه ای تبدیل شده اند.

آنالیز بازدهی هشت ساله بازار مسکن در تهران، پرند و پردیس و مقایسه آنها با یکدیگر به روشنی نشان می دهد این دو شهر جدید به لحاظ میزان بازدهی و از طرفی فاصله قیمتی با تهران، جایگزین مناسبی برای خرید ملک در پایتخت به شمار می آیند. نتیجه این آنالیز حاوی دو پیغام مهم است؛ نخست اینکه فاقدان مسکن از دهک های پایین در شهر تهران که بخشی از آنها از خرید مسکن ناامید شده و معذوریت و ناامیدی آنها نیز با توجه به شرایط فعلی قابل قبول است، می توانند نسبت به خرید در حومه اقدام نمایند. طبیعی است در شرایطی که سرعت تجهیز و رشد بنیه اقتصادی متقاضیان مسکن از سرعت رشد مسکن فاصله زیاد دارد، طوری که افزایش سقف تسهیلات انفرادی مسکن از سال 96 تا کنون زیر 100 بوده اما در مقابل قیمت مسکن در تهران به طور میانگین 300 درصد افزایش یافته و چهار برابر شده است، متقاضیان مسکن از دهک های پایین امید خود برای خانه دار شدن در این کلان شهر را از دست داده اند.

این افراد که نه تنها قدرت خریدشان در سال های اخیر افزایشی نداشته، بلکه کاهش هم یافته است، از اینکه بتوانند در تهران صاحبخانه شوند ناامید شده اند، اما با این حال می توانند با خرید آپارتمان در حومه به جای تهران سوار آسانسور قیمت ملک شوند. در واقع آنها می توانند با همان بودجه ای که قصد خرید مسکن در تهران را داشته اند در حومه صاحبخانه شوند و دارایی نقدی خود را سوار بر تورم ملکی نمایند تا دست کم ارزش آن در طول ماه ها و سال های آینده افت نکند. پیغام دوم نیز که از آنالیز بازدهی بازار مسکن تهران و حومه قابل دریافت است، متعلق به سرمایه گذاران ملکی است که در یک سال اخیر یکی از بازیگران اصلی بازار مسکن تهران بوده اند و یکی از دو موتور تورم مسکن را شارژ نموده اند.

این گروه باید بدانند که این فقط شهر تهران نیست که بازار ملک پربازدهی دارد، بلکه اتفاقا پردیس و پرند اکنون به لحاظ میزان رشد قیمت مسکن از پایتخت پیش تر هستند و تهران دیگر شهر اول در تورم مسکن محسوب نمی گردد. این بیلان بازدهی هشت ساله از یکسو و جمعیت پذیری تا نیم میلیون نفری هر یک از این دو شهر حومه ای واقع در شمال شرق و جنوب غرب تهران در طرح های جمعیت شهری از سوی دیگر حاکی است، پردیس و پرند می تواند نه تنها مامنی برای ورود زوج های جوان و خانه اولی به بازار مسکن باشد، بلکه می تواند جاذب سرمایه هایی باشد که می خواهند به هر نحو ممکن وارد بازار مسکن شوند. در صورتی که سرمایه گذاران با علم به بازدهی بالای بازار مسکن پردیس و پرند، آنها را به تهران ترجیح دهند، بازار مسکن پایتخت نیز از بخشی از معاملات تورم زا در امان خواهد ماند و با توجه به نقش پیشروی پایتخت بر شرایط بازار مسکن سایر شهرهای کشور، آرام تر شدن این بازار می تواند به برقراری ثبات در سایر بخش های بازار مسکن در کشور نیز بینجامد.

مقایسه تورم ملکی مسکن مهر پرند در سال های 90 و 91 با قیمت های فعلی نشان می دهد در این بازه هشت ساله قیمت این نوع از مسکن در پرند 570 درصد رشد نموده و 7/ 6 برابر شده است؛ طوری که میانگین قیمت مسکن مهر از حدود مترمربعی 500 تا 650 هزار تومان در فایل های آن سال، اکنون به 3 میلیون و 300 هزار تا 5 میلیون تومان رسیده است. در خصوص مسکن شخصی پرند میزان بازدهی از این میزان هم بیشتر بوده است، طوری که قیمت این نوع از مسکن از زیر مترمربعی یک میلیون تومان به 8 تا 16 میلیون تومان افزایش یافته و بیش از هزاردرصد رشد نموده است.

در شهر پردیس در سال 90 مسکن مهر وجود نداشته، اما قیمت این واحدها در فایل های موجود سال 97 بین 2 میلیون و 400 هزار تا سه میلیون تومان بوده است؛ در حالی که اکنون این قیمت ها به 5 میلیون و 500 هزار تا 8 میلیون تومان افزایش یافته است. میانگین قیمت هر مترمربع مسکن شخصی در پردیس نیز در موجودی فایل های سال های 90 و 91 حدود یک میلیون و 700 هزار تومان بوده که اکنون در خصوص واحدهای مصرفی به 10 تا 14 میلیون تومان افزایش یافته و حتی در خصوص فایل های نوساز ارقام 18 تا 20 میلیون تومانی از سوی فروشنده پیشنهاد شده است. به این ترتیب بازدهی بازار مسکن شخصی در پردیس طی هشت سال بیش از 600 درصد بوده است. این ارقام وقتی معنادار می گردد که بدانیم طی این دوره هشت ساله، قیمت مسکن در شهر تهران 6 برابر شده و به بیان دیگر، میزان بازدهی مسکن در پایتخت در دوره مذکور 500 درصد بوده است.

نکته قابل توجه این است که سبقت تورمی دو شهر شاخص حومه نسبت به تهران در طول دوره هشت ساله اخیر، مشخصا در دو سال گذشته اتفاق افتاده و تا پیش از سال 97، بازدهی بازار مسکن تهران از حومه به مراتب بیشتر بوده است. در واقع سال 97 آستانه سبقت تورم مسکن پرند و پردیس نسبت به تهران بوده که در یک دوره دو سال و نیمه اکنون کاملا در آمارها قابل ردیابی است. البته قیمت های ذکر شده برای مسکن مهر شهرهای حومه ای مربوط به عمده فایل های یک هفته اخیر بوده و طبعا ممکن است قیمت های بالاتر یا پایین تر از این ارقام نیز در بازار وجود داشته باشد.

در عین حال بازدهی بازار مسکن تهران، پرند و پردیس در بازه هشت ساله مورد آنالیز تا پیش از سال 97 سر به سر و رقمی حدود 100 درصد بوده است، اما سال 97 همزمان با آغاز دوره پرتورم ملکی در پایتخت، آستانه سبقت تورم ملکی حومه نسبت به تهران نیز بوده است.

این آنالیز قیمتی در بازار مسکن پایتخت و دو شهر شاخص حومه نشان داد در حالی که اکنون پایتخت با رکود سنگین معاملاتی روبرو است، در پردیس و پرند نه تنها رکود نیست، بلکه در بعضی از نواحی بازار حتی رونق معاملات گزارش شده و نقدشوندگی دارایی های ملکی در این نواحی ضریب مطلوبی دارد که می تواند گزینه مناسبی برای سرمایه گذاران ملکی باشد. از طرفی این واقعیت نیز منعکس شده که قیمت مسکن حتی در حومه آن قدر افزایش یافته که بعضی از جاماندگان از خرید مسکن در پایتخت، اکنون حتی در حومه نیز امکان خرید مسکن مهر را ندارند، اما در عین حال واسطه ها به ویژه در پردیس به این گروه پیشنهاد می نمایند وارد بازار زمین شوند و به این ترتیب نقدینگی خود را به دارایی ملکی تبدیل نمایند.

اطلاع از این واقعیت های آماری از سوی متقاضیان مسکن از جنس خانه اولی ها و سرمایه گذاران ملکی می تواند به انتخاب مناسب آنها برای خرید مسکن در شرایط خاص فعلی یاری کند.

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 30 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: infsms.ir شناسه مطلب: 466

به "مسکن در پرند و پردیس چقدر گران شده است؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "مسکن در پرند و پردیس چقدر گران شده است؟" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسکن در پرند و پردیس چقدر گران شده است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید