آشنایی با دکوراسیون آشپزخانه سنتی ایرانی، سبکی فراموش شده

به گزارش بی نهایت اس ام اس، آشپزخانه قلب خانه است. روزگاری آشپزخانه جایی بود که بخش بزرگی از خورد و خوراک خانواده را از مراحل اولیه فراوری و در نهایت طبخ و سرو انجام می داد. می توان نام کارخانه فراوری مواد غذایی را برای چنین آشپزخانه ای در نظر گرفت! زیرا از فراوری ترشی جات و مربا گرفته تا ماست و پنیر، از فرآیند خشک کردن سبزی و میوه گرفته تا فراوری آجیل بو داده و تمامی آنچه در طول روز به وسیله خانواده مصرف می شد؛ حتی در مواردی پخت نام در تنور هم در آشپزخانه های سنتی انجام می شد. نکاتی در خصوص دکوراسیون آشپزخانه سنتی وجود دارد که می بایست به آن توجه کرد. نکاتی که بر پخت و پز و آسایش در محیط طبخ غذا، بر تهویه مناسب و چیدمان درست ابزارها در آشپزخانه تاثیر خواهد داشت.

آشنایی با دکوراسیون آشپزخانه سنتی ایرانی، سبکی فراموش شده

المان های اساسی دکوراسیون آشپزخانه سنتی

آنچه از دکوراسیون آشپزخانه سنتی در فکر شما مانده است احتمالا فضایی دلپذیر است که شاید دوست داشته باشید چنین فضایی را برای خانه خودتان شبیه سازی کنید. احتمالا این روزها دیگر وقتی برای استفاده از فضای آشپزخانه به سبکی که در گذشته بود وجود ندارد اما می توان دست کم فضا و حس را در آن تداعی کرد. المان های اساسی دکوراسیون آشپزخانه سنتی شامل کاشی و سرامیک های طرح سنتی است، یک گلیم یا فرش کوچک ایرانی طرح دار، استفاده از طراحی های طاقی شکل، استفاده از رنگ کاهگل، استفاده بیشتر از چوب در کابینت ها و میز، استفاده از سبد حصیری و ظروف قدیمی، استفاده از بیشتر از مس و ظروف مسی، استفاده از گلدان و آویزان کردن سیر خشک شده یا میوه هایی که از نخ آویزان شده است و استفاده از باریکه های نور در فضا. همه این المان ها به صورت ترکیبی و تلفیقی با هنر مدرن هم قابلیت استفاده خواهد داشت.

کاربرد کاشی و سرامیک در دکوراسیون آشپزخانه سنتی

یکی از المان های مهم در ایجاد فضای سنتی کاشی و سرامیک است. ایرانیان از دیرباز مهارت بالایی در ساخت کاشی و سرامیک داشتند و امروزه هم یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کاشی و سرامیک دنیا به تعداد می فرایند. در دکوراسیون آشپزخانه سنتی هم برای کاشی دیواری، هم برای کاشی بین کابینت، کاشی قرهم و کاشی و سرامیک کف می توان از طرح های سنتی استفاده کرد. کاشی های آبی فیروزه ای و کاشی های آبی نفتی رنگ های قدیمی است که مانند کاشی حوض از آن استفاده می گردد. اما می توانید رنگ های دیگری را هم انتخاب کنید و به صورت ترکیبی از کاشی و سرامیک بهره ببرید. اگر قسمت تلفیقی فضاها را دارید می تونید با ایجاد فضایی مدرن و استفاده از کاشی های سنتی طرح دار در بخشی از آشپزخانه فضاهای ترکیبی جالبی خلق کنید.

کفپوش در دکوراسیون آشپزخانه سنتی

دستتان در انتخاب طرح های کفپوش باز است. هم می توانید کاشی های طرح دار سنتی انتخاب کنید و هم می توانید با کاشی های مستطیل شکل کوچک طرح های آجری و نامنظم ایجاد کنید. هم می توانید کفپوش های چوبی را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که المان مهم در طراحی دکوراسیون آشپزخانه سنتی فرش است. از استفاده یک فرش کوچک برای فضای آشپزخانه نهراسید. فرشی را انتخاب کنید که به راحتی شسته گردد. رنگ آن با دکور همخوانی داشته باشد و از نظر ابعاد کاملا منطبق با فضا باشد. می توانید فضاهایی که نزدیک گاز یا ظرفشویی نیستند را برای استفاده از فرش انتخاب کنید.

نور و رنگ در دکوراسیون آشپزخانه سنتی

در آشپزخانه های سنتی رنگ غالب رنگ کرم است. زیرا ابزار چوبی و کاهگل و رنگ خاکی زنگ های خامی است که در متریال مورد استفاده در این آشپزخانه ها به کار می رفته، البته در صورتی که قصد استفاده از طرح های دکوراسیون آشپزخانه سنتی با ترکیبات مدرن دارید می توانید غالب بودن این رنگ را نادیده بگیرید اما به یاد داشته باشید که هر چه جایگزین گردد بهتر است رنگ گرم باشد تا هماهنگی حاصل گردد. در اغلب آشپزخانه ها پنجره هایی وجود دارد که هم تهویه مناسب ایجاد میکند و هم باریکه های کنترل شده ای از نور خواهد داشت و هم چیدمان به نحوی انجام می گردد که برای قرار گرفتن مواد غذایی روبروی نور آفتاب به منظور خشک کردن میوه و سبزی مناسب باشد. حواستان باشد که نور خورشید علاوه بر زیبایی فضا و زنده کردن رنگ ها شرایطی به وجود می آورد که رطوبت بالای محیط، فضای رشد میکروب را نداشته باشد بنابراین نور خورشید را از دکوراسیون آشپزخانه سنتی حذف نکنید.

ظروف در دکوراسیون آشپزخانه سنتی

ظرف مسی، ظرف با نقوش آبی فیروزه ای کار دست استاندار اصفهان و یزد، کاسه های سفالی رنگی و قابلمه های سنگی و قاشق های چوبی همگی ترکیباتی است که می تواند فضا را به سمت دکوراسیون آشپزخانه سنتی سوق دهد.

منبع: اتاق
انتشار: 19 شهریور 1400 بروزرسانی: 19 شهریور 1400 گردآورنده: infsms.ir شناسه مطلب: 1175

به "آشنایی با دکوراسیون آشپزخانه سنتی ایرانی، سبکی فراموش شده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با دکوراسیون آشپزخانه سنتی ایرانی، سبکی فراموش شده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید