بعضی دانشگاه ها خوابگاه کافی ندارند، خوابگاه بعضی دانشگاه ها خالی می ماند، در خوابگاه پسرانه بیشتر از دخترانه کمبود داریم

به گزارش بی نهایت اس ام اس، در حالیکه بعضی دانشگاهها خوابگاه کافی برای دانشجوها ندارند، خوابگاه بعضی دانشگاهها خالی می ماند، رئیس سازمان امور دانشجویان می گوید: مشکل کمبود خوابگاه پسران بیشتر از دخترانه است و اغلب خوابگاه های به ندرت خالی مانده دخترانه است.

بعضی دانشگاه ها خوابگاه کافی ندارند، خوابگاه بعضی دانشگاه ها خالی می ماند، در خوابگاه پسرانه بیشتر از دخترانه کمبود داریم

از پروفایل اینستاگرام behrouz azand دیدن نمایید.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرنگاران، کاربران فارس با ثبت سوژه هایی در سامانه فارس من درباره شرایط خوابگاه های دانشجویی از کمبود خوابگاه برای دانشجوها به ویژه دانشجویان پسر گلایه می نمایند.

این کاربران سوژه هایی را با عنوان آنالیز مسائل خوابگاه های دانشجویی، اوضاع دانشگاه های تک جنسیتی و خوابگاه های آن و مشکل اسکان بیش از ظرفیت دانشجویان در خوابگاه دانشگاه را مطرح نموده اند.

گلایه خوابگاه همواره در سال های گذشته از سوی دانشجویان مطرح شده است و علیرغم اقدامات اجرا شده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و صندوق رفاه دانشجویان، هنوز در این باره در دانشگاه ها کمبودهایی احساس می گردد.

گلایه دانشجوهای خوابگاهی کارشناسی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی بیشتر است

یک دانشجوی پسر در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرنگاران، با انتقاد از اینکه سال جاری در دانشگاهی در تهران پذیرفته شده است اما این دانشگاه اعلام می نماید که فقط برای رشته های روزانه ظرفیت خوابگاه دارد، گفت: دانشگاه از ابتدا هم در دفترچه کنکور نداشتن تعهد به تأمین خوابگاه برای دانشجویان شبانه را اعلام نموده بود اما این سوال مطرح است که با توجه به تأمین آسان تر خوابگاه مجردی چرا دانشگاه های دولتی در تهران در این باره کمبود دارند؟

وی ادامه داد: این موضوع درباره دانشجویان کارشناسی سختگیرانه تر است؛ زیرا در حالی که دانشجوهای مقطع کارشناسی با مسائل متعددی روبرو هستند می بینیم که دانشجوهای مقاطع تحصیلات تکمیلی به راحتی خوابگاه دریافت می نماید.

این دانشجوی پسر گفت: حتی گاهی به وسیله دوستان خود می بینیم که بعضی از ظرفیت های خوابگاه های دانشجویی مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا خالی می ماند.

بعضی دانشگاه ها خوابگاه کافی ندارند، خوابگاه بعضی دانشگاه ها خالی می ماند

مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این باره به خبرنگار، گفت: در حالی که بعضی دانشگاه ها خوابگاه کافی برای دانشجویان خود ندارند، بعضی دانشگاه ها خوابگاه خالی مانده دارند که این موضوع بیشتر درباره دانشگاه های کوچک و غیرانتفاعی اتفاق می افتد، زیرا ظرفیت بعضی دانشگاه های غیرانتفاعی به دلیل نبود متقاضی خالی می ماند و در نتیجه ظرفیت خوابگاه هم بیشتر از احتیاج می گردد.

صدیقی گفت: به طور در دانشگاه های دولتی به ندرت خوابگاه خالی مانده وجود دارد.

کمبود در خوابگاه پسرانه بیشتر از دخترانه است

صدیقی درباره ظرفیت خوابگاه های پسرانه در دانشگاه های کشور، گفت: همواره در خوابگاه دانشجویان پسر کمبود ظرفیت داشته ایم که برای برطرف این مشکل از راه حل خوابگاه های خودگردان استفاده نموده ایم.

رئیس سازمان امور دانشجویان درباره ظرفیت خوابگاه های دخترانه در دانشگاه های کشور، گفت: مشکل کمبود ظرفیت در خوابگاه دختر از خوابگاه پسران کمتر است؛ حتی در بعضی دانشگاه ها که ظرفیت خوابگاهی بلااستفاده مانده متعلق به دختران است که کمتر از آنچه که پیش بینی می شد دانشجوی دختر در آن دانشگاه ها جذب شده است.

ظرفیت خوابگاه دانشجویی در کشور متوازن نیست

وقتی بعضی دانشگاه ها خوابگاه کافی ندارند و خوابگاه بعضی دانشگاه ها خالی می ماند، یعنی ظرفیت خوابگاه های کشور متوازن نیست.

با این شرایط این سوال مطرح می گردد که چرا ظرفیت خوابگاهی به صورت متوازن افزایش نمی یابد یا برای مثال از ظرفیت خوابگاه بلااستفاده به بخش های مورد احتیاج از جمله دانشجویان پسر یا متاهل تخصیص پیدا نمی نماید؟

خبرنگار این موضوع را پیگیری نموده است.

پاسخ به گلایه از ظرفیت نامتوازن خوابگاهی

ناصر مطیعی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت وگو با خبرنگار علمی و دانشجویی خبرنگاران، در پاسخ به گلایه از نامتوازن بودن ظرفیت خوابگاهی در کشور و درخواست تخصیص ظرفیت مازاد به بخش های دارای احتیاج، گفت: هر دانشگاه بر اساس شرایط خود از جمله احتیاج و بودجه، ظرفیت خوابگاه دانشجویی مورد احتیاج را ایجاد می نماید؛ احداث خوابگاه زمان بر است و چند سال طول می کشد؛ از این رو ممکن است برای مثال یک دانشگاه یک پیش بینی از ظرفیت مورد احتیاج در سال های آینده داشته باشد و با استناد به آن پیش بینی ظرفیت جدید خوابگاه احداث کند اما پیش بینی محقق نگردد و کمتر از آنچه تصور شده بود جذب دانشجو در آن دانشگاه انجام گردد که در نتیجه با این اتفاقات، شاهد خالی ماندن خوابگاه های بعضی دانشگاه ها می شویم.

وی ادامه داد: البته همه خوابگاه ها احداثی نیست و بعضی خوابگاه ها استیجاری است که دانشگاه برای برطرف احتیاج خود اقدام به اجاره خوابگاه می نماید و اگر احتیاج به خوابگاه ضروری و فوری باشد، دانشگاه حتی می تواند برای اجاره خوابگاه برای دانشجویان خود یاری اقتصادی بگیرد.

انتهای پیغام/

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 27 مرداد 1399 بروزرسانی: 20 دی 1400 گردآورنده: infsms.ir شناسه مطلب: 461

به "بعضی دانشگاه ها خوابگاه کافی ندارند، خوابگاه بعضی دانشگاه ها خالی می ماند، در خوابگاه پسرانه بیشتر از دخترانه کمبود داریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بعضی دانشگاه ها خوابگاه کافی ندارند، خوابگاه بعضی دانشگاه ها خالی می ماند، در خوابگاه پسرانه بیشتر از دخترانه کمبود داریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید