رسپی کیک شور (کیک نمکی) با پنیر و سبزیجات طبق نسخه ایتالیایی
به گزارش بی نهایت اس ام اس، کیک شور یا کیک نمکی، یک خاص اصالتا ایتالیایی است که به عنوان و عصرانه هم سرو می گردد. هر چند در این کیک از شکر استفاده می گردد ولی طعم آن، چندان شیرین نیست. نکته جالب این که در مواد اولیه این کیک از سبزیجات، پنیر و ادویه ایتالیایی هم استفاده می گردد که طعم آن را از دیگر کیک ها، متمایز می نماید. درست کردن کیک شور در خانه کار بسیار راحتی است و می توانید برای تهیه آن، سلیقه خودتان را هم دخیل کنید. در این مقاله از در طرز تهیه کیک شور ایتالیایی با سبزیجات و پنیر، به همراه نکات خوشمزه شدن این کیک نمکی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کیک شور (کیک نمکی)
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
آرد سفید | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
ماست (پرچرب) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
تخم مرغ | 3 عدد |
زیتون شور بدون هسته | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
فلفل دلمه ای قرمز | 1 عدد |
بیکینگ پودر | نصف قاشق غذاخوری |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | نوک قاشق غذاخوری |
جعفری تازه و ساطوری خرد شده | 1 دسته |
پودر فلفل پاپریکا | به اندازه دلخواه |
پنیر فتا | 200 گرم |
تخم رازیانه | به اندازه دلخواه (اختیاری) |
چای و قهوه | برای سرو کیک نمکی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
زمان مورد احتیاج برای پخت کیک شور: 30 تا 40 دقیقه
مراحل طرز تهیه کیک نمکی با پنیر
کیک شور را می توانید با انواع سبزیجات و پنیر، تهیه نموده و به عنوان عصرانه به همراه چای یا قهوه سرو کنید. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه کیک نمکی را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در ابتدا برای درست کردن این کیک شور با پنیر، آرد گندم را به همراه بیکینگ پودر، با هم مخلوط و 3 بار الک کنید تا کاملا یکدست شده و ناخالصی های آن گرفته گردد. جعفری را هم بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته گردد. سپس روی تخته آشپزخانه، با چاقوی تیز، سبزی ها را ساطوری خرد کنید.
در صورت تمایل می توانید آرد را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: مواد کیک شور را با هم مخلوط کنید
در یک کاسه، تخم مرغ ها را بشکنید و ماست را به آن اضافه کنید. با همزن برقی، تخم مرغ و ماست را به مدت 5 دقیقه بزنید تا کاملا یکدست شوند و رنگ کرمی پیدا کند. سپس شکر و نمک را اضافه کنید. آرد و بیکینگ پودر را که الک نموده بودید، در 3 مرحله به مخلوط اضافه کنید و هر بار هم بزنید تا مایه کیک نمکی آماده گردد.
شما می توانید شکر، تخم مرغ، انواع نمک و بیکینگ پودر را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله سوم: بقیه مواد کیک نمکی را آماده کنید
در این مرحله، فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس پنیر فتا را به صورت مکعب های 1 سانتی متری خرد کنید. فلفل دلمه ای را بشویید و از وسط نصف کنید. دانه های فلفل دلمه را بیرون بیاورید و فلفل را به صورت نگینی ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
برای خرید انواع پنیر مثل فتا یا پنیر خامه ای، می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی، اقدام کنید.
مرحله چهارم: مواد کیک شور را سینی فر بریزید
کف یک قالب کی را یک کاغذ روغنی بیندازید یا با برس آشپزی و کمی روغن یا کره، چرب کنید. سپس 1/3 از مایه کیک شور را در قالب بریزید. روی این لایه، نصف پنیر خرد شده و نصف جعفری خرد شده بریزید. پودر فلفل پاپریکا و تخم رازیانه را هم بپاشید.
دوباره یک لایه دیگر از مایه کیک بریزید و بقیه پنیر و جعفری را اضافه کنید. در آخر، بقیه مایه کیک را بریزید تا موادتان تمام شوند. سپس فلفل دلمه ای و زیتون شور خرد شده () را روی مایه کیک بریزید.
شما می توانید انواع ادویه های غذا مثل پودر فلفل پاپریکا و شور زیتون را از فروشگاه های به صورت حضوری یا اینترنتی بخرید.
مرحله پنجم: کیک شور را در فر بپزید
در آخر، قالب را در طبقه وسط فر بگذارید و درب فر را ببندید. به مدت 35 دقیقه صبر کنید و در صورت دلخواه، روی کیک را رومال کنید. کیک نمکی را بعد از 35 تا 40 دقیقه از زمان پخت، با خلال دندان یا چنگال تست کنید. اگر مواد کیک به آن نچسبید، کیک را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید از دما بیفتد.
سپس کیک شور را از قالب بیرون بیاورید و در اندازه های دلخواه، برش بزنید. کیک شور را با چای یا قهوه سرو کنید.
چای و قهوه را به صورت اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه کیک شور
- به جای بیکینگ پودر می توانید از خمیر مایه بهره ببرید. در این صورت، خمیر مایه را با کمی شکر، در نصف لیوان فرانسوی دسته دار، آب ولرم بریزید و مخلوط کنید. 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل کند. سپس به همراه ماست به مایه کیک شور بهره ببرید.
- در صورتی که خمیر مایه را به مایه کیک شور اضافه می کنید، بهتر است مایه کیک را بعد از آماده کردن، به مدت نیم ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا خمیر مایه عمل کند و مایه کیک حجیم تر گردد.
- آرد را به تدریج و طی چند مرحله اضافه کنید. بسته به نوع آرد، ممکن است کمی بیشتر یا کمتر، به آرد احتیاج پیدا کنید.
- بعد از اضافه کردن بیکینگ پودر، مواد را زیاد هم نزنید تا پف کیک نخوابد.
- تخم مرغ را حداقل 4 تا 5 دقیقه هم بزنید تا بوی تخم مرغ، بعد از پخت کیک، احساس نگردد.
- از سبزیجات دلخواه و ادویه هایی که دوست دارید، می توانید در مایه کیک نمکی ایتالیایی بهره ببرید.
- از انواع پنیر می توانید در کیک شور بهره ببرید و حتی می توانید آن را حذف کنید. در صورتی که از پنیر استفاده می کنید، بهتر است پنیرهای کشدار مثل پنیر پیتزا یا پارمزان به کار نبرید.
- برای روی کیک نمکی، می توانید برش های گوجه معمولی یا گوجه ساده و انواع سبزیجات معطر دیگر هم بهره ببرید.
- برای رومال کردن کیک شور، می توانید بعد از 30 دقیقه، روی کیک را با برس آشپزی، مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران، بمالید و 5 تا 10 دقیقه دیگر در فر بگذارید تا رومال کیک بپزد.
فوت و فن های خوشمزه شدن کیک نمکی
چرا کیک شور پف نمی کند؟
دلایل پفت نکردن کیک شور شامل موارد زیر می گردد:
1- بعد از اضافه کردن بیکینگ پودر، مایه کیک را زیاد هم زده اید.
2- درجه فر تنظیم نبوده است.
3- تناسب مواد کیک را رعایت ننموده اید.
4- قبل از نیم ساعت از آغاز زمان پخت کیک، درب فر را باز نموده اید.
ادویه کیک شور چیست؟
ادویه کیک شور، یک چاشنی دلخواه برای افزودن به مایه کیک است. برای اندازه مواد بالا، به اندازه 1 قاشق غذاخوری، می توانید ادویه ایتالیایی اضافه کنید. این ادویه شامل ریحان، رزماری، مرزنجوش، گشنیز، آویشن، مرزه و فلفل قرمز خشک شده است که همه مواد باید با به یک اندازه در نظر گرفته و با هم پودر یا آسیاب شوند. این ادویه باید در زمان تهیه مایه کیک شور، به مواد اضافه شوند.
سبزیجات کیک شور چیست؟
برای طرز تهیه کیک شور، می توانید از سبزیجات معطر و ترجیحا تازه بهره ببرید. معمولا در این کیک از جعفری خرد شده استفاده می گردد.
منبع: افق کوروش