طرز تهیه حلیم جریش با رنگ و لعابی متفاوت
به گزارش بی نهایت اس ام اس، طرز تهیه حلیم جریش مربوط به استان هرمزگان است. البته پخت این حلیم، در کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای عربی هم رواج دارد و می توان ردپای آن را در سفره های افطار این منطقه ها دید. این غذای جنوبی، بافتی غلیظ دارد و مانند انواع حلیم های دیگر، دو ماده اصلی آن، همان گندم و گوشت هستند. با این تفاوت که در پخت حلیم جریش هرمزگانی، از بلغور گندم استفاده می گردد و به همین علت به حلیم جریش، حلیم بلغور گندم هم می گویند. اگر شما هم کنجکاوید بدانید که این غذای اصیل جنوبی چطور درست می گردد، با خبرنگاران همراه باشید.

حلیم جریش | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 1 ساعت |
زمان پخت غذا | 5 ساعت |
اندازه سختی | میانه |
طرز تهیه حلیم جریش
طرز تهیه حلیم جریش، تفاوت زیادی با بقیه انواع حلیم ندارد، اما نکته متمایز این حلیم، استفاده از گوجه فرنگی و رب آن است که باعث می گردد این غذای محلی بندرعباس، رنگ و لعاب متفاوتی پیدا کند. حلیم جریش به خاطر استفاده از بلغور، فیبر بالایی دارد و مصرف آن در فصول سرد پاییز و زمستان، برای بدن مفید و مقوی است. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه حلیم جریش هرمزگان را با هم می بینیم:
مواد لازم برای تهیه حلیم جریش
برای تهیه این حلیم خوشمزه جنوبی، مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
بلغور گندم | نصف پیمانه |
بلغور جو | نصف پیمانه |
گوشت گوسفندی با استخوان یا گوشت مرغ | 250 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
جعفری خرد شده | 4/1 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه، دارچین و پودر کاری | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه حلیم جریش
در طرز تهیه حلیم جریش هرمزگان، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: بلغور گندم و جو را پاک نموده و هر دو را به مدت 2 ساعت در آب بخیسانید تا هم نفخ آن ها گرفته گردد و هم راحت تر بپزند. پس از این زمان، باید بلغورها را آبکش کنید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.
- مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و در میزانی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.
- مرحله سوم: حالا گوشت گوسفند یا مرغ را داخل ظرف ریخته و حدود 5 دقیقه با پیاز تفت دهید.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه حلیم جریش، ادویه جات لازم مانند زیره، فلفل و زردچوبه را به بقیه مواد اضافه کنید و بعد از آن ها، گوجه ها و رب و جعفری خرد شده را هم اضافه کنید.
- مرحله پنجم: در نهایت بلغورهای خیس خورده را به مواد حلیم جریش اضافه نموده و اجازه دهید تمام مواد همراه با 2 پیمانه آب و در حرارتی ملایم، به مدت 2 ساعت، بپزند.
- مرحله ششم: ضروری است که پس از پخت کامل گوشت ها، آن ها را از دیگ بیرون آورده، استخوان ها را خارج کنید و گوشت را ریش ریش نموده و به داخل ظرف، برگردانید.
- مرحله هفتم: برای اینکه حلیم جریش شما بافت یکدستی داشته باشد، می توانید از گوشت کوب برقی بهره ببرید. البته بعضی هم ترجیح می دهند مواد حلیم را داخل مخلوط کن ریخته و چند پالس، ترکیب نمایند.
حلیم جریش در نهایت، بافت کشداری خواهد داشت و می توانید روی آن را با میزانی پیاز سرخ نموده و گرد لیموعمانی، تزئین کنید. نوش جان
چند نکته کاربردی و مهم در طرز تهیه حلیم جریش
توجه به این نکات باعث می گردد که کیفیت حلیم شما بهتر گردد.
- در مراحل ابتدایی پخت حلیم جریش، احتیاجی به هم زدن مداوم نیست و همینقدر که هر نیم ساعت یکبار، حلیم را هم بزنید، کافیست. اما در مراحل پایانی پخت و زمانی که حلیم به غلظت بیشتری رسیده باشد، باید تعداد دفعات هم زدن را بیشتر کنید.
- برای هم زدن حلیم جریش، از قاشق بلندی بهره ببرید که به ته دیگ برسد.
- به عنوان چاشنی، هنگام سرو این حلیم می توانید از گرد لیمو عمانی یا آبلیمو بهره ببرید.
سفارش آنلاین غذاهای بندرعباس از خبرنگاران ممکن شد!
همان طور که دیدید، طرز تهیه حلیم جریش هم مانند انواع حلیم ها، زمان بر است. بنابراین، اگر وقت کافی برای تهیه آن در منزل را ندارید، پیشنهاد می کنیم که سری به سایت خبرنگاران بزنید. شما می توانید این غذای جنوبی خوشمزه را به وسیله سفارش آنلاین غذا بندرعباس سفارش دهید و آن را به صورت گرم و تازه، درب منزل خود، تحویل بگیرید. امیدواریم از طعم بی نظیر این غذای محلی بندرعباس در کنار عزیزانتان، لذت ببرید. نوش جان
منبع: اسنپ فود