طرز تهیه مربای ریواس
به گزارش بی نهایت اس ام اس، مربای ریواس، ترشی ریواس، لواشک ریواس، خورشت ریواس و ... با استفاده از ساقه ریواس تهیه میشوند. طرز تهیه مربای ریواس خوشمزه را در اینجا بخوانید.
سرویس آشپزی - ریواس از گیاهان بومی بهاری و از تیره هفت بندان یا ترشک است. این گیاه به صورت طبیعی و دیمی و بدون احتیاج به آبیاری رشد می نماید و در مناطقی که گل لاله وجود دارد یافت می گردد. ریواس در دامنه بینالود، کوهستان های آذربایجان و کردستان و بلندی های البرز در شمال تهران و همچنین در شهرستان گناباد می روید.
قسمت های مورد استفاده گیاه ریواس در آشپزی، ساقه ترش و ترد این گیاه است که با استفاده از آن می توان مربای ریواس، ترشی ریواس، خورشت ریواس، لواشک ریواس، شربت ریواس و ... تهیه نمود. این بار با طرز تهیه مربای ریواس ترش و خوشمزه آشنا شوید.
مربای ریواس
| مواد لازم | |
| ریواس پاک نموده و خردشده | 1 کیلوگرم | 
| شکر | 1 کیلوگرم | 
| آبلیمو | 2-3 ق غذاخوری | 
| زنجبیل یا چوب دارچین | یک تکه کوچک | 
طرز تهیه مربای ریواس
- برای تهیه مربای ریواس ابتدا ریواس های پاک نموده و خردشده را همراه با زنجبیل یا دارچین و آبلیمو داخل یک قابلمه عظیم و جادار بریزید.
 - روی مواد شکر بپاشید و آن ها را زیر و رو کنید و 1 شب در جای خنک مثل یخچال قرار دهید.
 - پس از این مدت، قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید.
 - ریواس بعد از شکرپاش شدن کمی آب می اندازد اما اگر دیدید کم آب است، 1 پیمانه آب اضافه کنید.
 - بعد از اضافه کردن آب، شعله را زیاد کنید تا مربا بجوشد و قوام بیاید.
 - وقتی مربا به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید خنک گردد.
 - زنجبیل یا چوب دارچین را در اخر در اورید.
 - مربای خنک شده را داخل شیشه های تمیز و خشک بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.
 
نکته مهم درباره ظرف مناسب پخت مربا
- بهترین ظرف برای پخت مربا دیگ یا قابلمه مسی سفید شده است. چون روکش سفید این ظرف، در رنگ و مزه مربا هیچ تاثیری نمی گذارد.
 - بعد از قالمه مسی، ظرف لعابی و بعد از آن قابلمه چدنی برای این کار مناسب است.
 - از دیگ آلومینیومی و تفلون مربای زلال و خوش رنگ در نمی آید.
 - دیگ کم عمق و پهن برای پختن مربا بهتر از دیگ عمیق است،چون که سطح اتش خور دیگ پهن بیشتر است و عمل تبخیر زودتر در ان صورت میگیرد.این خاصیت در مرحله اخر پختن مربا به ویژه مهم است.در چنین دیگی شهد مربا زودتر قوام می آید و رنگ و مزه میوه بهتر حفظ میگردد.
 
مربای ریواس ته مزه ترشی دارد پس می توانید در صورت تمایل، مقدار شکر آن را بیشتر در نظر بگیرد. امیدواریم این مربای خوش رنگ و خوشمزه را تهیه نموده و از طعم آن و خواص ریواس بهره مند شوید. نوش جان.
منبع: setare.com