طرز تهیه پای سیب خانگی؛ به روش قنادی و بازار
به گزارش بی نهایت اس ام اس، پای سیب در واقع نوعی کیک سیب خوشمزه است که در قنادی ها به نام پای سیب جا افتاده است. این کیک بافت بسیار لطیف و طعم و عطر فوق العاده بی نظیری دارد. پای سیب در واقع نوعی کیک کوچک با مغز سیب است که وجود دارچین به همراه سیب عطر بسیار خوبی به آن می دهد. پای سیب کیکی را برای عصرانه میتوانید تهیه کنید یا برای دورهمی و مهمانی ها به عنوان شیرینی این کیک خوشمزه را درست کنید و مطمئن باشید بسیار مورد استقبال قرار خواهد گرفت. در خبرنگاران بلاگ همراه ما باشید.
تخم مرغ | 3 عدد |
شکر | 110 گرم |
روغن مایع | 60 گرم |
آرد شیرینی پزی | 150 گرم |
عسل یا شربت بار | 20 گرم |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | نصف قاشق چای خوری |
سیب | به تعداد لازم |
دارچین | به اندازه لازم |
1- برای تهیه پای سیب اول بکینگ پودر رو به آرد اضافه و کاملا مخلوط کنید و بعد سه بار الک نموده و کنار بذارین.
2- سفیده و زرده های تخم مرغ رو از هم جدا کنید و سفیده ها رو با همزن بزنید تا کمی حالت بگیرن (حدود دو دقیقه) و بعد در حین هم زدن کم کم شکر رو به سفیده ها اضافه کنید.
3- و انقدر هم بزنید تا سفیده کاملا فرم بگیره.
زرده ها و وانیل و عسل و روغن مایع رو داخل ظرفی بریزین.
4- و با دور کند همزن بزنید تا یکدست و کرم رنگ بشه.
مخلوط زرده ها رو به سفیده های فرم گرفته اضافه کنید.
5- و با لیسک به آرومی و به حالت دورانی مخلوط کنید، تا یکدست بشه. این کار رو به آرومی انجام بدین تا پف سفیده ها نخوابه.
6- و بعد مخلوط آرد و بکینگ پودر رو در سه مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک به آرومی فولد کنید تا در نهایت یکدست بشه.
7- سیب ها رو از قبل پوست بگیرید و با هسته گیر هسته های داخلی سیب رو خارج کنید و بعد به صورت حلقه ای برش بزنید.
اگه هسته گیر سیب ندارید میتونید بعد از پوست گرفتن سیب ها اون ها رو حلقه ای برش بزنید و بعد به یاریی قسمت پشتی یک ماسوره یا یک کاتر گرد کوچک قسمت مرکزی و هسته های سیب رو در بیارید.
دارچین رو داخل ظرف مسطحی بریزین و هر دو طرف حلقه های سیب رو به دارچین آغشته کنید.
8- مایه کیک رو داخل قیف یکبار مصرف بریزید.
برای پخت پای کیک باید قالب مخصوص پای داشته باشین من قالب مافین بزرگ داشتم که اندازش مشابه قالب پای سیب هست.
کپسول های کاغذی رو داخل قالب مافین قرار بدین و بعد به یاری قیف از مایه کیک داخل کپسول ها بریزید.
9- تا کف کپسول پر بشه. بعد از حلقه های سیب آغشته به دارچین بردارین و داخل قالب ها و روی مایه کیک قرار بدین.
10- و مجدد از مایه کیک به یاری قیف روی سیب ها بریزین. تا کاملا روی سیب پوشیده بشه.
11- اگه قیف یکبار مصرف ندارین از قاشق بهره ببرید و حدود دو قاشق از مایه رو کف قالب بریزین و دو قاشق رو برای روی سیب نگه دارین توجه کنید که حتما باید جا برای پف کردن کیک باقی بذارین چون این کیک بافت فوق العاده لطیفی داره و باید برای پف کردن تکیه گاه داشته باشه وگرنه پفش میخوابه.
قالب رو داخل فر از قبل گرم شده با حرارت صد و هفتاد و پنج دقیقه سانتی گراد به مدت حدودی بیست دقیقه بپرید زمان ذکر شده حدودی هست و در فرهای مختلف متغیر هست.
در آخر با یک خلال دندان از قسمت وسط کیک تست کنید اگه خلال دندان تمیز بیرون اومد میتونید قالب رو از فر خارج کنید اجازه بدین کیک ها کاملا خنک بشن و بعد برای تزئین روی کیک ها پودر قند الک کنید و کمی پودر پسته بپاشین و یا اینکه روی کیک ها شابلون قرار بدین و دارچین الک کنید تا طرح دار بشه و یا اینکه به همین صورت ساده نگه دارین.
با یک چاقوی تیز کیک ها رو از وسط نصف کنید و بعد سرو کنید.
نکات پای سیب:
- میتونید برای خوش عطر شدن کیک همراه با وانیل اندازهی هم پودر هل به مواد اضافه کنید.
- این کیک بافت بسیار لطیفی داره بهتر هست که بعد از پخت اجازه بدین ده دقیقه داخل فر خاموش بمونه و بعد از فر خارج کنید چون شوک دمایی ممکنه باعث چروک شدن روی کیک بشه.
- در فرهای برقی دما رو بیست درجه پایین تر از دمای گفته شده قرار بدین.
- کپسول ها رو لبالب پر نکنید چون ممکنه حین پخت سر ریز بشه حتما جا برای پف کردن کیک بذارید.
- به جای سیب حلقه ای میتونید مواد میانی رو به شکل دیگه ای آماده کنید برای این کار دو عدد سیب میانه رو رنده کنید و به همراه پنجاه گرم شکر روی حرارت کم قرار بدین تا آب سیب ها کاملا کشیده بشه و در آخر یک قاشق چای خوری دارچین بهش اضافه کنید و در صورت دلخواه اندازهی هم گردوی نگینی خرد شده بزنید اجازه بدین مواد خنک بشه و موقع پخت کیک به جای سیب حلقه ای یک لایه از این مواد قرار بدین اما با کناره های ظرف کمی فاصله نگه دارید و بعد از مایه کیک دوباره روی این مواد بریزین و داخل فر بپزید.
- این کیک رو به جای قالب های تک نفره میتونید در قالب بزرگ و به صورت یک کیک بزرگ تهیه کنید و بعد برش بزنید قالب بیست الی بیست و سه سانت برای این کیک مناسبه.
- فرم گرفتن سفیده تخم مرغ یکی از بخش های مهم درست کردن پای سیب هست و در بافت و لطافت و پف کیک تاثیر داره برای اینکه سفیده به خوبی فرم بگیره باید کاملا خالص و بدون چربی باشه از اونجایی که زرده تخم مرغ نوعی چربیه باید موقع جدا کردن سفیده و زرده خیلی مراقب باشیم.
- پره های همزن باید کاملا تمیز و خشک و عاری از هر گونه چربی باشه.
- جنس ظرفی که برای فرم دادن سفیده استفاده می کنیم بسیار مهمه ظرف های پلاستیکی چربی رو به خودشون جذب میکنن و خیلی وقت ها این چربی داخل منافذ ظرف میمونه و با شستن از بین نمیره و مانع از فرم گرفتن سفیده میشه بهتره از ظرف شیشه ای یا فلزی برای فرم دادن سفیده استفاده بشه.
- بعلاوه بهتره ظرف مورد نظر و پره های همزن رو قبل از استفاده به خوبی با صابون شستشو بدیم تا کاملا تمیز باشن و اجازه بدیم کاملا خشک بشن و رطوبت نداشته باشن و بعد مورد استفاده قرار بدیم.
- موقع همزدن سفیده های تخم مرغ همزن رو از یک جهت حرکت بدین مثلا در جهت عقربه های ساعت چون عوض کردن مداوم جهت هم زدن باعث میشه سفیده به خوبی فرم نگیره.