5 نکته درباره پخت قیمه نذری خوشمزه و مراسمی

به گزارش بی نهایت اس ام اس، یکی از مهم ترین نکات در تهیه قیمه خوشمزه چگونگی اضافه کردن رب به خورش است. هرگز رب را مستقیم توی خورش قیمه نریزید. در یک ماهی تابه کوچک رب را با کمی روغن سرخ کنید و سپس به خورش قیمه اضافه کنید. توجه داشته باشید اگر رب را بیش از حد سرخ کنید، می سوزد و تلخ می گردد.

5 نکته درباره پخت قیمه نذری خوشمزه و مراسمی

خبرنگاران |خورش قیمه گل سرسبد خورش های ایرانی و پای ثابت سفره های رنگین مجالس، مهمانی ها و مراسم مذهبی و هیئت هاست. این غذای سنتی که قدمت آن به زمان ساسانیان باز می گردد، هواداران زیادی دارد و یکی از مهم ترین گزینه ها در برنامه غذایی کدبانوی خانه محسوب می گردد.

به گزارش خبرنگاران ؛ شاید برای شما هم پیش آمده باشد و یا شنیده باشید که خورش قیمه فلان رستوران یا فلان هیئت طعم بی نظیری دارد که خوشمزه تر از آن خورش قیمه را جایی نخورده و تجربه ننموده اید. باید بدانید که در تهیه این خورش محبوب یک سری نکات و ترفند های مهم وجود دارد که با رعایت کردن آن ها می توانید خورش قیمه جا افتاده با عطر و طعمی بهشتی را تجربه کنید.

در این مطلب طرز تهیه قیمه نذری همراه با 5 نکته و ترفند مهم برای پخت خورش قیمه تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم خورش قیمه برای 5 نفر

گوشت خورشتی: 500 گرم

لپه: به ازای هر نفر یک فنجان

پیاز درشت: 1 عدد

لیمو عمانی: 3 عدد

رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری

زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم

چوب دارچین: 3 عدد

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

برای آغاز ابتدا لپه را با آب ولرم خیس کنید و بگذارید چند ساعت خیس بخورد. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرات میانه اجاق گاز بگذارید تا پیاز سبک و طلایی گردد. کمی زردچوبه به پیاز بزنید؛ سپس گوشت را که به صورت قیمه ای خرد نموده اید، همراه با چوب دارچین به قابلمه اضافه کنید و کمی فلفل سیاه بپاشید و گوشت را همراه با پیاز تفت بدهید.

در مرحله بعد لپه را اضافه کنید و بعد زعفران دم نموده را داخل قابلمه بریزید. لپه را چند دقیقه با گوشت و پیاز تفت بدهید؛ سپس سه لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدهید خورش آغاز به جوشیدن کند و بعد درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. حدودا 1 ساعت زمان بدهید تا گوشت کمی بپزد.

رب گوجه فرنگی را همراه با روغن داخل یک ماهی تابه به مدت 1 دقیقه تفت بدهید و وقتی رنگ رب باز شد، آن را به قابلمه خورش اضافه کنید. اجازه بدهید خورش با حرارت کم بجوشد و جا افتاده گردد. 1 ساعت آخر پخت لیمو عمانی را به خورش اضافه کنید. حدودا بین 5 تا 6 ساعت زمان ضروری است تا خورش قیمه شما جا بیفتد.

اگر در این فاصله آب خورش بیش از حد کشیده شد، کمی آب جوش به خورش اضافه کنید. خورش قیمه آماده را همراه با بادمجان و یا سیب زمینی سرخ نموده و کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

5 نکته درباره پخت خورش قیمه مجلسی

1 ـ همواره سعی کنید لپه را جداگانه نیم پز و بعد به خورش اضافه کنید. به این ترتیب که ابتدا لپه را همراه با کمی آب توی یک قابلمه بریزید و روی شعله اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید و کمی نیم پز گردد. 15 دقیقه بعد لپه را توی صافی بریزید و روی آن آب بگیرید تا کف و بوی لپه از بین برود. هنگام پخت خورش قیمه بعد از اینکه کمی گوشت را با پیاز تفت دادید، لپه نیم پز را به آن اضافه کنید و همراه با گوشت تفت بدهید. با این کار بوی بد لپه از بین می رود؛ بعلاوه لپه ها بعد از پخت و جا افتادن خورش له و وا رفته نخواهند شد.

2 ـ یکی از مهم ترین نکات در تهیه قیمه خوشمزه چگونگی اضافه کردن رب به خورش است. هرگز رب را مستقیم توی خورش قیمه نریزید. در یک ماهی تابه کوچک رب را با کمی روغن سرخ کنید و سپس به خورش قیمه اضافه کنید. توجه داشته باشید اگر رب را بیش از حد سرخ کنید، می سوزد و تلخ می گردد.

3 ـ در مرحله آخر پخت قیمه وقتی خورش جا افتاده و آماده شد، به میزان یک قاشق غذاخوری گلاب، و یک چهارم قاشق چای خوری پودر هل و نصف قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید و پس از 15 دقیقه اجاق گاز را خاموش کنید. یکی از مهم ترین ترفند های پخت قیمه و طعم بی نظیر آن همین اضافه کردن شکر، گلاب و هل در مرحله آخر است.

4 ـ برای پخت خورش قیمه هرگز از پودر دارچین استفاده نکنید؛ زیرا رنگ خورش را تیره می نماید. برای اینکه خورش قیمه شما طعم دارچین داشته باشد، هنگام تفت دادن گوشت و پیاز چند تکه چوب دارچین بزرگ توی قابلمه بیاندازید و در مرحله آخر پخت حتما چوب دارچین ها را از خورش خارج کنید.

5 ـ برای چاشنی قیمه به جای آب لیمو حتما از لیمو عمانی برای خوش طعم شدن خورش بهره ببرید. بهتر است قبل از استفاده لیمو عمانی ها را یک ساعت در آب گرم خیس کنید تا تلخی اش گرفته گردد. هنگام اضافه کردن لیمو عمانی ها به خورش حتما با چاقو چند شیار کوچک روی لیمو ها ایجاد کنید.

منبع: فرادید
انتشار: 24 آذر 1401 بروزرسانی: 24 آذر 1401 گردآورنده: infsms.ir شناسه مطلب: 1561

به "5 نکته درباره پخت قیمه نذری خوشمزه و مراسمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 نکته درباره پخت قیمه نذری خوشمزه و مراسمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید