طرز تهیه هواری ماهی جنوبی

به گزارش بی نهایت اس ام اس، هواری ماهی یا پلو ماهی از غذاهای جنوب کشور است، که از ترکیب برنج و ماهی که با سبزیجات معطّر عطر و طعمی دو چندان به خود می گیرد، تهیه می گردد.

طرز تهیه هواری ماهی جنوبی

ماهی به عنوان گوشت سفید سرشار از مواد مغذی است که به عنوان وعده غذایی کامل مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که ماهی های آزاد دریا را فقط می توان از جنوب و شمال کشور تهیه نمود و مسافتی را بایستی طی کند تا به دست مصرف کننده شهرهایی غیر از شمال و جنوب کشور برسد، داری بوی خاصی است. پس از اطمینان از سالم بودن ماهی آن را خریداری نمایید و در منزل با دستور پخت ویژه طعم و عطری بی نظیر به آن دهید و در دستور غدای هفنگی آن را بگنجانید. یکی از این غذاهای سنتی که مربوط به جنوب کشور به خصوص بندرعباس است، هواری ماهی است که به آن پلو ماهی نیز گفته می شود. هواری ماهی هم به صورت پلو و ماهی، به صورت ساده سرو می شود و هم می توان سبزیجات معطر پلویی از قبیل جعفری، گشنیز و شوید به آن اضافه کرد. در ادامه به دستور پخت غذای لذیذ جنوبی که در شهرهای دیگر نیز هواداران زیادی را به خود جذب نموده است، خواهیم پرداخت؛ امیدواریم طعمی به یاد ماندنی و خاطره انگیز در جمع مهمانان و دوستان خود بیافرینید.

نکته: دستور پخت برای 5 نفر است.

مواد لازم جهت پخت هواری ماهی

برنج 4 پیمانه
سیر 2 تا 3 حبه
نمک و ادویهبه میزان کافی
جعفری، گشنیز، شمبلیله، شوید (سبزی تر)500 گرم
ماهی جنوب 250 گرم
پیاز 2 عدد
کره یا روغنبه میزان کافی
گرد لیموبه میزان کافی
آب 6 پیمانه

نکته: میزان سبزی و ماهی به سلیقه شما می تواند تغییر کند.

دستور پخت هواری ماهی

  1. ماهی تازه را در ظرف جداگانه بگذارید و کمی آب بریزید و روی شعله کم قرار دهید تا پخته شود (بعد از مدتی ماهی آب می اندازد اجازه دهید با آب خودش آبپز شود).
  2. پس از آبپز شدن ماهی آن را تمیز کنید یعنی خار آن را جدا کنید.
  3. پیاز را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه سرخ کنید نزدیک به سرخ شدن کامل سیر خرد شده را نیز اضافه کنید تا کمی تفت داده شود.
  4. ماهی را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و زیر شعله را کم کنید.
  5. سبزی تازه خرد شده را نیز به همراه ماهی اضافه کنید و تفت دهید.
  6. در انتها ادویه،نمک و گرد لیمو را به آن اضافه کنید.
  7. پس از آماده شدن مواد، برنج را در آب بریزید و پس از نرم شدن در آبکش ریخته و با مواد مخلوط کنید و روی شعله بگذارید تا دم بکشد.

نکات

  • برای خریداری ماهی بهتر است آبشش های آن به رنگ صورتی روشن باشد و گوشت ماهی نرم نباشد (انگشت خود را داخل گوشت کنید اگر نرم بود ماهی خوبی نیست).
  • می توانید ماهی آبپز شده را خرد نکنید و به صورت تکه ای در کنار برنج قرار دهید (در این حالت برای تهیه مواد همان فرایند پخت را انجام دهید فقط ماهی از آن حذف می شود؛ مواد را با برنج مخلوط کنید و جهت سرو، ماهی تکه ای را کنار پلو سبزی قرار دهید).

هواری ماهی یا پلو ماهی

  • گرد لیمو طعم بسیار عالی به پلو شما خواهد داد.
  • جهت سلامت غذایی بهتر است سبزی را زیاد تفت ندهید.
  • ادویه مورد نظر آن زرد چوبه، ادویه کاری و فلفل سیاه و قرمز است.
  • هواری ماهی یا پلو ماهی را با ترشی سیر نوش جان کنید. در کنار یکدیگر طعم بسیار عالی خواهند داشت.
  • کمی خرما نیز در کنار برنج بگذارید دم بکشد و برای سرو، آن را کنار پلو ماهی قرا دهید (ماهی سرد است خوردن خرما سردی ماهی را رفع می نماید).
  • می توانید در پلو خود از سبزی استفاده نکنید و ماهی را تکه ای کنار برنج به صورت آبپز قرار دهید (ماهی را با سیر، پیاز رنده شده و سبزی های خشک معطر آبپز نمایید و برای زیبایی کمی آن را در انتها سرخ نمایید).

هواری ماهی یا پلو ماهی بدون سبزی

امیدواریم این پلو لذیذ جنوبی را تهیه و به همراه سیر و خرما میل بفرمایید. طعم به یاد ماندنی را تجربه خواهید کرد. نوش جانتان... .

گردآوری: گروه آشپزی مجله اینترنتی خبرنگاران

منبع: ستاره
انتشار: 10 آذر 1399 بروزرسانی: 10 آذر 1399 گردآورنده: infsms.ir شناسه مطلب: 675

به "طرز تهیه هواری ماهی جنوبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه هواری ماهی جنوبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید