قطاب، لذت بخش ترین شیرینی نوروزی کرمانی ها
به گزارش بی نهایت اس ام اس، ماندگاری قطاب بسیار خوب است و شما می توانید آن را در ظرف دردار بریزید و داخل فریزر نگهداری کنید.
قطاب یکی از شیرینی های سنتی ایرانی است که بیشتر به قطاب یزدی معروف است. قطاب یکی از شیرینی های خوشمزه است که در همه فصل و به دلخواه می توانید با فر یا بدون فر و داخل روغن سرخ کنید. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا طرز تهیه قطاب کرمانی را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه قطاب کرمانی
- روغن جامد 100 گرم
- ماست 100 گرم
- جوش شیرین 1/4 قاشق چای خوری
- آرد سفید 180 گرم
مواد لازم برای مواد میانی
- پودر پسته 100 گرم
- پودر گردو 30 گرم
- پودر بادام 20 گرم
- پودر نارگیل 20 گرم
- پودر هل 1 قاشق غذاخوری
- گلاب 1 و 1/2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه قطاب کرمانی
شما می توانید این شیرینی خوشمزه را به سبک کرمانی ها تهیه کنید.
مرحله اول
برای تهیه قطاب کرمانی ابتدا باید همه مواد را در دمای محیط قرار دهید. مواد این شیرینی را باید با ترازو اندازه بگیرید تا کیفیت نمونه های بازاری را در خانه هم داشته باشد. ماست و جوش شیرین را باهم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم
در ادامه باید روغن را داخل یک کاسه بریزید و با همزن برقی بزنید تا سفید رنگ و حجیم گردد. حتما در طول هم زدن مواد را دورگیری کنید تا همه مواد هم بخورد. سپس مخلوط ماست را اضافه کنید و بعد در سرانجام آرد را بریزید. با نوک انگشت خمیر را جمع کنید و داخل یک نایلون قرار دهید تا 30 دقیقه در یخچال استراحت کند.
مرحله سوم
برای تهیه مواد میانی باید همه مغزیجات دلخواه را پودر کنید و هم بزنید و کم کم گلاب اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کند، به طوری که مواد را بتوانید کاملا گرد کنید. از مواد میانی گلوله های 15 گرمی گرد یا بیضی شکل دهید و روی یک سینی قرار دهید. برای تماشا دستور بیشتر از شیرینی خانگی شیرینی نوروزی با چند قلم مواد ساده را بخوانید.
مرحله چهارم
از خمیر به اندازه های یکسان بردارید و به صورت دایره ای آن را باز کنید. بعد از مواد میانی گردشده وسط آن قرار دهید و خمیر را روی هم بیاورید. لبه ها را به دلخواه شکل دهید به طوری که در فر یا هنگام سرخ کردن باز نگردد. بعد داخل یک شیرجوش روغن بریزید و وقتی داغ شد قطاب کرمانی را سرخ کنید. می توانید قطاب ها را داخل سینی فر قرار دهید و به مدت 15 الی 20 دقیقه با دمای 180 بگذارید تا بپزد. در سرانجام به دلخواه پودر قند بپاشید.
فوت و فن های دستور پخت قطاب کرمانی
- می توانید به دلخواه مواد میانی را با پسته یا مغز دلخواه تهیه کنید.
- اندازه گلاب باید به طوری باشد که خمیر مواد میانی را بتوانید به راحتی شکل دهید.
- وقتی قطاب داغ است باید پودر قند بپاشید.